Чутлива шкіра - як за нею доглядати?

Останнім часом, кількість жінок, що володіють чутливою шкірою, стає все більше. Причин багато, але ми розглянемо основні причини виникнення чутливої шкіри і як її захистити.

Як правило, чутлива шкіра - це тонка шкіра, яка може дратуватися навіть при дотику.
Її симптоми: часті почервоніння і роздратування шкіри, відчуття стягнутості, свербіння і лущення, поява різних плям, нерівностей і шорсткостей, прояв куперозной сіточки, причому чутлива шкіра може бути не тільки суха, але і комбінована і жирна і зневоднена.

Основні причини:
  1. Зовнішні фактори, погодні умови: сонце, вітер, мороз, забруднене повітря, дощ, офісна робота в закритих приміщеннях і т.д
  2. Не правильний догляд за шкірою, за собою несе багато наслідків, і з часом руйнують ліпідний шар шкіри. Неправильне і не систематичне очищення шкіри, наприклад: забруднена вода; засоби, яке містить агресивні компоненти (наприклад спирт); використання не якісної декоративної косметики;
  3. Харчування (жирна, солона, гостра їжа; солодкі газовані напої, кава і т.д) і психологічні чинники (нервозність, шкідливі звички, паління) - теж важливий момент, і при найменших змінах ви можете спостерігати негативний вплив на стан шкіри. 
Всі ці чинники руйнують бар'єрний шар, і знижують імунітет шкіри. Захисні функції слабшають і не можуть охороняти її від зовнішніх оточуючих впливів, а також стимулювати обмінні і регенераційні процеси.  

Як правильно доглядати за чутливою шкірою? 

Так само як і за будь-яким типом шкіри, догляд має бути систематичним і регулярним. І враховувати особливості чутливої ​​шкіри, вибирати косметику призначену для вашого типу.
Схема така:
  1. Очищення для чутливої шкіри, бажано у вигляді молочка - вранці і ввечері.
  2. Тонізація для чутливої шкіри, обов'язково без спиртове - після очищення вранці та ввечері.
  3. Зволоження та живлення для чутливої шкіри - на очищене обличчя вранці і ввечері.
  4. Захист - не залежно від погоди, зима чи літо, завжди перед виходом на вулицю, наносити захисний крем. Або використовувати тонуючі засоби з захистом.
  5. Додатково глибоке очищення + маска 1-2 рази на тиждень. Не частіше !!! А також не використовуйте хімічні, кислотні пілінги!
  6. Необхідно скоротити або виключити червоне вино, вживання спиртного, гострого, смаженої їжі, походи в сауни. По можливості стежити за своїм раціоном і харчуванням.
  7. Дивіться на все, що відбувається навколо з позитивом, навіть якщо у вас дуже напружена робота. Часом ми самі створюємо собі негативну атмосферу, а вийти з якої дуже важко, тому рекомендуємо не багато по простіше і з любов'ю ставитися до світу. 

Так, можливо це нелегко, але якщо постаратися прибрати основних подразників, можна відновити і захистити свою шкіру, а також зберегти здоров'я та красу.
З найкращими побажаннями Lucy
Відгуки:

Ваше ім'я
Ваше місто
Електронна пошта
Текст повідомлення