Натуральна косметична глина. Яка користь і властивості глиняних масок?

А ви знаєте, що натуральна глина має досить різноманітне застосування, і це не тільки маски для обличчя, які ви звикли робити?

Натуральна глина дає відмінні результати в косметологічних процедурах. Це підтягуючі маски для тіла, живильні маски для ніг, відновлюючі маски для рук, зміцнюючі маски для волосся, обгортання з глиною, глиняні ванни і т.д

Чому саме глина?

У глині міститься весь склад мікроелементів і мінеральних солей: фосфат, кремнезем, азот, залізо, а також срібло, кальцій, магній, фосфор, марганець, цинк, алюміній, кобальт, мідь, молібден та ін. Ви тільки уявіть, скільки корисностей в одному продукті!

Глиняні маски можна застосовувати в чистому вигляді, але набагато ефективніше, якщо змішувати глину, наприклад, з маслами. Ви отримаєте приголомшливе натуральний і корисний засіб, до того ж з лікувальними властивостями.

  • Глибоко очищує шкіру, усуває лущення і почервоніння
  • Активізує кровообіг і прискорює обмін речовин в клітинах, сприяє регенерації
  • Насичує корисними речовинами і виводить токсини
  • Зменшує зморшки, тонізує і робить шкіру більш пружною
  • Має антицелюлітний ефект
  • Пом'якшує шкіру
  • Зменшує пори і нормалізує роботу сальних залоз
  • Покращує колір шкіри
  • Має протизапальну дію
  • Живить і укріплює коріння волосся, відновлює їх структуру і попереджає випадання.

Рекомендації щодо застосування масок з глини:

  1. Змішувати інгредієнти для маски не слід в металевому посуді, тому що він окислюється.
  2. Перш ніж нанести маску на обличчя, шкіру слід ретельно очистити.
  3. Щоб досягти максимального ефекту, глину слід використовувати регулярно і систематично.
  4. Для сухої шкіри не рекомендується застосовувати глину в чистому вигляді, так як воно може викликати тимчасове почервоніння і зайву сухість шкіри.
  5. Після нанесення маски розмовляти чи сміятися небажано. Потріскана глина може стати причиною мікротріщин шкіри і викликати тимчасове подразнення.
  6. Після маски обов'язково нанести зволожуючий або живильний крем на шкіру.

Давайте розглянемо декілька прикладів використання глиняних масок:

Маски для обличчя

Глина насичує шкіру корисними речовинами і виводить токсини.
Глибоко очищає шкіру, усуває лущення і почервоніння.
Активізує кровообіг і прискорює обмін речовин в клітинах, сприяє регенерації. Тонізує і освіжає.

Для всіх типів шкіри: Розвести 2 ст. л. блакитної глини з водою, додати кілька крапель трояндової олії і 1 ч. л. меду. Нанести тонким шаром на обличчя, крім області навколо очей. Залишити на 10 хвилин. Змити теплою водою. Нанести зволожуючий або живильний крем на шкіру.

Для жирної та комбінованої шкіри можна робити маску з чистою блакитною глини.
Для сухої шкіри рекомендується використовувати білу глину з рідким медом.
Для проблемної шкіри додається сік алое.

Маски для волосся

Маска з глини чудово живить волосся, надає їм пишність.
Тим, хто хоче відростити волосся - це прекрасний спосіб домогтися бажаного.

Універсальна маска: 4 ст. л. блакитної глини розведіть теплою водою до консистенції густої сметани. Втирайте в корені. Зверху надягніть поліетиленову шапочку і рушник. Залиште на годину. Змийте теплою водою і промийте голову шампунем. Робіть таку маску раз на тиждень, і отримаєте результат.

При випаданні волосся, з блакитною глиною використовуйте 1 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. меду і яєчний жовток. Для сухого волосся використовуйте білу глину з оливковою олією, лимонним соком або медом.

Маски для рук

Шкіра рук буде ніжною і розгладженою.
Маска для рук з мигдальним і оливковою олією: 2 ст. л. блакитної глини розведіть водою до сметанообразного стану.

Додайте кілька крапель мигдалевої та оливкової олії. Нанесіть на руки, зверху оберніть поліетиленовою плівкою і рушником. Тримати 30 хвилин. Змити.

Обгортання з касторовою олією для пом'якшення шкіри рук: Змішати 2 ст. л. блакитної глини, 4 ст. л. касторової олії. Перемішати до однорідності.

Нанесіть склад на руки, втирайте його в шкіру, надіньте рукавички. Залиште обгортання на ніч. Повторюйте двічі на тиждень протягом одного місяця.

Маски для ніг

Глиняна маска для ніг сприяє зменшенню потовиділення ступень і знімає втому. Маска з блакитної глини для ніг:

Розвести блакитну глину теплою водою, щоб вийшла консистенція кашки. Масу необхідно намазувати на очищені ступні. Почекайте кілька хвилин, поки маска з блакитної глини для ніг підсохне на ваших стопах.

Після чого змийте ноги теплою водою, і на сухі стопи нанесіть будь зволожуючий крем. Бажано робити таку маску для ніг 1 раз в 1-2 тижні.

Пом'якшуюча ванночка для ніг: Буде потрібно 3-4 ст. л. білої глини, яка чудово розм'якшує натоптиші і пом'якшує шкіру ніг.

Висипте глину в таз з гарячою водою. Тримайте ноги у воді протягом 15-20 хвилин, потім сполосніть теплою водою.

Обгортання для тіла з глиною

Глиняні обгортання сприяють схудненню, корекції проблемних ділянок, покращують стан шкіри і одночасно допомагають позбутися целюліту.

Обгортання з глини і ламінарією проти целюліту: 100 гр. блакитної глини з ламінарією розвести водою (70-80 С) до консистенції сметани, додати 5 крапель лимонного або апельсинового масла. Ретельно перемішати і нанести на тіло. Обернутися целофаном, укутати в ковдру і відпочити протягом 40 хвилин. Змити теплою водою.

Обгортання з білою глиною і корицею: Змішати 100-150 гр білої глини з теплою водою. Додати 3 ст.л. кориці, 3-4 крапель апельсинового масла. Всі інгредієнти перемішати до консистенції густої сметани.

Нанести суміш на тіло і обернути намазані ділянки плівкою. Сховатися ковдрою і полежати близько години. Можливо сильна пощипування шкіри.
Це означає, що засіб працює саме там, де потрібно!

Тримати 20-40 хвилин, потім змийте глину під душем, і зволожити шкіру кремом.
Робити таке обгортання потрібно через день протягом 15 днів.

Глиняні ванни

Ванни з глиною це один з найбільш ефективних методів для виведення токсичних речовин, які накопичуються в організмі. Вони очищають шкіру і стимулюють лімфатичну систему, також допомагають розслабити свідомість і зняти стрес.

Ванни з глиною: Глину розвести в 1 літрі теплої води до однорідної консистенції. Отриманий розчин вилити в підготовлену ванну з температурою 38-40º.

Тривалість процедури становить 8-12 хвилин для першого разу, і 15-20 хвилин для всіх наступних.

Ароматизована глиняна ванна: У жменю сухого глиняного порошку додайте 4-5 крапель ефірного масла троянди і лаванди. Розмішати ароматизовану глину спочатку в невеликій кількості води до консистенції сметани.

Розмішайте в наповненій ванні. Оскільки у ванні шкіра розігріта, пори її відкриті, такі процедури дуже корисні для її очищення.

Рецептів, насправді, дуже багато, і для кожного типу і стану шкіри можна зробити індивідуальну й унікальну маску, але розмістити всі в одній статті просто не реально! Тому, якщо у вас є бажання зберегти красу і молодість своєї шкіри, зверніться до наших фахівців, і вони підберуть вам догляд.

Відгуки:

Ваше ім'я
Ваше місто
Електронна пошта
Текст повідомлення