Як запобігти старіння шкіри? Причини і типи старіння шкіри

Старіння шкіри - це закономірний процес на молекулярному рівні, що відбувається в організмі людини, який поступово призводить до змін зовнішнього вигляду. Це природний процес, зумовлений природою, з яким стикається кожен.

Біологічний процес старіння шкіри починається вже з 25 років. І тому саме з такого віку, необхідно правильно доглядати за шкірою, щоб запобігти передчасному старінню шкіри обличчя. Старіння шкіри ділиться на три види:

1. Біологічне (генетично визначені зміни)
2. Механічне (в слідстві м'язових рухів)
3. Старіння під впливом факторів зовнішнього середовища

Основні фактори, що впливають на старіння шкіри:

1) шкідливі звички (куріння, алкоголь і т.д)
2) забруднення навколишнього середовища (пил, смок і т.д)
3) ультрафіолетове випромінювання
4) ослаблення імунітету
5) стреси
6) гормональні зміни в організмі
7) негативний вплив на шкіру (неправильний щоденний догляд) і т.д

Старіюча шкіра втрачає свої захисні властивості, а саме липидную мантію, що призводить до уповільнення процесу ділення клітин і здатності до регенерації, тобто відновлення. У дермі шкіри скорочується кількість глікозаміногліканів (гіалуронової кислоти), колагенові і еластинових волокна стоншуються, в результаті в клітинах порушуються обмінні процеси.

Відвернути руйнівний процес в клітинах легше з молодого віку, ніж намагатися відновити або простимулювати вже глибокі зміни в шкірі. Для цього, необхідно правильно і регулярно доглядати за шкірою.

Запам'ятайте одне: Жодна салонна апаратна процедура не замінить ефект від щоденного догляду за шкірою. Результат від салонних процедур звичайно ж є, (масажі покращують тургор шкіри, чищення і пілінги покращують її стан) але це тимчасовий вплив на шкіру, тому важливий саме домашній щоденний догляд за шкірою (що дає більш тривалий і видимий ефект).

Розглянемо основні косметологічні рішення впливу на шкіру для запобігання старінню:

1. Фотозахист. Фотостаріння є однією з основних причин старіння шкіри, т.к вільні радикали хімічно реактивні і здатні викликати пошкодження ядерної ДНК і запускають механізми безлічі захворювань.

У боротьбі з вільними радикалами рекомендуємо застосування:

  • антиоксидантів - речовини, які зв'язують вільні радикали і виводить їх з шкіри. Вітаміни А, С, Е, К, селен, витяжки з алое вера і в-каротин
  • сонцезахисних кремів, з УФ-фільтрами - захищають шкіру від УФ-променів, дії вільних радикалів і від старіння.
  • колагену і гіалуронової кислоти, фруктові кислоти - для підтримки активності клітин і стримування процесу старіння.

2. Зволоження шкіри. Т.к в клітинах знижується кількість води, є ризик прояву дегідратації шкіри, тому необхідно постійно підтримувати рівень зволоженості шкіри. Щодня вранці і ввечері використання зволожуючих засобів. Залежно від стану шкіри, можна використовувати просто зволожуючий крем, а також додатково наносити спеціальні сироватки і концентрати (повинні містити гіалуронову кислоту, екстракт алое вера, вітаміни і рослинні екстракти; використовувати миючі засоби, які не сушать і не стягують шкіру; тонізувати шкіру ( ph 5.5) після очищення (не повинні містити спирт)

3. Ексфоліація. Глибоке очищення необхідно для видалення шару вже мертвих клітин, для поліпшення проникнення корисних компонентів в шкіру, і посилення функцій клітин. Залежно від типу шкіри, використання скрабу 1-2 рази в тиждень. А також 1-2 рази в тиждень наносити маски - зволожуючі, живильні, антивікові або ліфтінгові.

4. Також для профілактики старіння шкіри спробуйте відмовитися від шкідливих звичок, уникайте стресових ситуацій, вживайте достатню кількість води, нормалізує сон, і стежте за своїм харчуванням.

Результату і успіху досягають ті, хто щиро бажає і бачить міру в усьому!

З найкращими побажаннями Lucy

Відгуки:

Ваше ім'я
Ваше місто
Електронна пошта
Текст повідомлення